ما در شبکه های اجتماعی :

حافظه

دسته بندی


محبوب ترین مقاله ها


آموزش مربیان
۸ بهمن ۱۴۰۱

آموزش مربیان مجتمع آموزشی ره پویان استان ...

مسابقات UCM3 استانی شهر محلات
۸ بهمن ۱۴۰۱

مسابقات UCM3 استانی شهر محلات بهمن ...

مسابقات UCM3 استانی شهر یزد
۸ بهمن ۱۴۰۱

مسابقات UCM3 استانی شهر یزد بهمن ...

مسابقات UCM3 استانی شهر گرگان
۸ بهمن ۱۴۰۱

مسابقات UCM3 استانی شهر گرگان بهمن ...

مسابقات UCM3 استانی شهر زابل
۸ بهمن ۱۴۰۱

مسابقات UCM3 استانی شهر زابل بهمن ...

مسابقات UCM3 استانی شهر شهرکرد
۸ بهمن ۱۴۰۱

مسابقات UCM3 استانی شهر شهرکرد بهمن ...

برچسب ها


حافظه

حافظه

به یادآوری خاطرات، بازدید از گذشته است. الگوهای مغزی که در گذشته ذخیره شده بودند، در مرور خاطرات دوباره احیا می شوند.

                                                                                  سین پلین، استاد دانشگاه روانشناسی و مدیر آزمایشگاه حافظه واندربیلت

شاید شما هم حافظه را در دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت بشناسید و خاطرات خود را اگر به تازگی رخ داده باشند، جزو حافظه کوتاه مدت و اگر مربوط به سال های قبل باشند، جزو حافظه بلند مدت دسته بندی کنید. اگر چه حافظه کوتاه مدت و بلند مدت وجود دارد، انواع حافظه به این دو نوع محدود نمی شوند و انواع دیگری را نیز در بر می گیرند.

اگر بخواهیم حافظه را براساس مدت زمان نگهداری اطلاعات تقسیم بندی کنیم، به سه نوع حافظه ی حسی، حافظه ی کوتاه مدت (حافظه ی کاری) و حافظه ی بلند مدت تقسیم می شود.

حافظه ی حسی:

فرض کنید به سینما رفته اید و مشغول تماشای فیلم هستید و هر لحظه، صحنه ای از فیلم مقابل چشمانتان ظاهر می شود. برای اینکه بتوانید موضوع فیلم را متوجه شوید، باید بتوانید هر صحنه را با صحنه ی بعد مرتبط کنید. این کار بر عهده حافظه حسی شماست. حافظه حسی، اطلاعات بسیار محدود را در مدت زمان بسیار کوتاه (یک چهارم ثانیه)، در خود نگه می دارد.

حافظه ی کوتاه مدت (حافظه ی کاری):

این نوع از حافظه، اطلاعات بیشتر (5 تا 9 قطعه ی اطلاعاتی) در مدت زمان بیشتر (حدود چند ثانیه) را در خود نگه می دارد. وقتی برای پرسیدن شماره تلفن به 118 زنگ می زنید و سعی می کنید بدون اینکه شماره را جایی بنویسید، آن را به خاطر بسپارید (در حین شنیدن شماره آن را با خود تکرار می کنید تا بلافاصله بعد از قطع کردن تلفن آن را شماره گیری کنید)، مشغول استفاده از حافظه ی کاری هستید. حافظه ی کاری مانند میز کار است و شما اطلاعاتی را که نیاز دارید در لحظه استفاده کنید، روی آن قرار می دهید.

حافظه ی بلند مدت:

نگهداری از اطلاعات طی مدت چند دقیقه تا چند سال به عهده ی حافظه بلند مدت است. زمانی که خاطره ی اولین روز مدرسه را به یاد می آورید، در حال استفاده از حافظه ی بلند مدت هستید.

به خاطر سپردن اعداد، نام افراد و …  برای برخی افراد بسیار دشوار و حتی غیرممکن است. این افراد ترجیح می دهند برای به خاطر سپردن شماره های مهم مانند شماره حساب و شماره تلفن از دفترچه یادداشت یا تلفن همراه خود استفاده کنند. در حالی که با استفاده از برخی روش ها می توان اعداد را به راحتی و برای مدت طولانی در حافظه ی خود نگه داشت.

برای یادگیری این روش ها با ما همراه باشید …

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.